09
Φεβ
09

Χταπόδι με μακαρόνι κοφτό

Υλικά

-1 κιλό χταπόδι
-1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό
-4 ντομάτες ψιλοκομμένες
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1/2 ποτήρι κρασί λευκό
-1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-2 δαφνόφυλλα
-αλάτι
-πιπέρι

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε το χταπόδι από το μελάνι του, το πλένουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει μέχρι να μισοψηθεί. Μόλις είναι έτοιμο  το κόβουμε σε κομματάκια ενώ κρατάμε το ζωμό του και το ξανατοποθετούμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι και το κρεμμύδι  και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.Σβήνουμε με το κρασί,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.Προσθέτουμε την ντομάτα,τα δαφνόφυλλα,το αλάτι ,το πιπέρι και 1 ποτήρι από το ζωμό και το αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό περίπου 6 ποτήρια(συμπληρώνουμε με νερό εάν δεν έχει μείνει άλλος ζωμός)  και αφού βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα ψήνουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα .

About these ads

3 Responses to “Χταπόδι με μακαρόνι κοφτό”


  1. Μαρτίου 5, 2009 στις 5:57 μμ

    EINAI SKETO GLYKA TO FAGITAKI MOU PARA POLY NOSTIMO !!!!

  2. Μαρτίου 5, 2009 στις 5:58 μμ

    A!!!H KALYTERH SYNTAGH EYKOLH & GRYGORH KAI XWRIS POLLA POLLA NA ME KOYRAZOYN KAI OLAS

  3. 3 Leonidas Pagiatakis
    Οκτωβρίου 4, 2011 στις 2:17 πμ

    KALI KE EFKOLI SYNDAGH


Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Καλώς ήλθατε στις Κρητικές Συνταγές…

Εδώ ίσως βρείτε μια καλή αφορμή να μείνετε σήμερα μέσα και να μαγειρέψετε κάτι πολύ σπεσιαλελε!:)

Κρητικές Συνταγές

Γίνε συνδρομητής στις Κρητικές Συνταγές


Μουσαφήριδες

  • 985,130 μέχρι εδά...

Translate the Cretan Recipes into different languages…


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: