16
Μαρ
09

Μαυρομάτικα φασόλια

logo

Yλικά

-1/2 κιλό μαυρομάτικα
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-1 φλιτζάνι μαϊντανό
-5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
-1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
-1 μικρή πιπεριά καυτερή
-1 ποτήρι λάδι
-Αλάτι
-Πιπέρι

Προετοιμασία

Ξεπλένουμε καλά τα μαυρομάτικα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 20 λεπτά.Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε χωρίς να πετάξουμε τον ζωμό και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε πολύ καλά.Κατόπιν προσθέτουμε τον μαϊντανό,την πράσινη πιπεριά, την ντομάτα και το ζωμό που είχαμε κρατήσει και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε περίπου 20-30 λεπτά για να ψηθεί και να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε και την καυτερή πιπεριά .

About these ads

11 Responses to “Μαυρομάτικα φασόλια”


  1. 1 Ανδρομάχη
    Φεβρουαρίου 3, 2010 στις 4:44 μμ

    Αν και η συνταγή έχει κάποιες ασάφειες, όπως το ότι δεν αναφέρει την ποσότητα φασολιών και το πότε ρίχνουμε τις 5 ντομάτες, την έφτιαξα σήμερα και ήταν μούρλιααα!!!!!!!! Να σαι καλά που την μοιράστηκες!!

  2. 2 katerinio
    Φεβρουαρίου 3, 2010 στις 7:20 μμ

    Ευχαριστώ Ανδρομάχη! Που πάω κ΄εγώ χωρίς φασολάκια. :-)

  3. 3 Μαρία
    Φεβρουαρίου 7, 2010 στις 12:26 μμ

    Τα δοκίμασα κι εγώ και ήταν πεντανόστιμα, πολύ πιο νόστιμα από τα άσπρα φασόλια! Ήθελα όμως να ρωτήσω το εξής: ο ζωμός από τα φασόλια έγινε πολύ σκούρος (σχεδόν μαύρος). Ήταν φυσιολογικό?? Δεν τον πέταξα, αλλά ανησύχησα…

  4. 4 katerinio
    Φεβρουαρίου 7, 2010 στις 1:39 μμ

    Πράγματι ο ζωμός βγαίνει σκούρος,μη σε ανησυχεί.
    Αν όμως σε ενοχλεί υπάρχει λύση!
    Μπορείς να πετάξεις τον αρχικό ζωμό μετά από 10 λεπτά βρασίματος και να προσθέσεις ζεστό νερό ώστε να συνεχιστεί το βράσιμο, ωστόσο δε θα είναι το ίδιο νόστιμο.
    Ευχαριστώ για το σχόλιο! :-)

  5. 5 Anja
    Μαΐου 3, 2010 στις 8:39 μμ

    Tέλειο! Και με γιαούρτι στο σερβίρισμα!

  6. 6 Σεμίνα
    Οκτωβρίου 10, 2010 στις 11:44 μμ

    Μόλις έκανα τη συνταγή. Είναι πολύ νόστιμη! Εύκολο και γρήγορο στο μαγείρεμα με όλα τα ευεργετικά στοιχεία της μεσογειακής κουζίνας! Και νηστίσιμο..αντέ, όσοι πιστοί…μαγειρεύετε!!

  7. 7 dean dim
    Οκτωβρίου 12, 2010 στις 7:35 μμ

    Πολυ νοστιμα και θρεπτικα. Εμεις (στην Αχα’ι’α) τα λεμε και χαρονια.

  8. 8 Froso
    Οκτωβρίου 11, 2011 στις 8:47 μμ

    Τα μαυροματικα φασολια απαιτουν μουλιασμα απο βραδυς η τα μαγειρευουμε κατευθειαν?

  9. 9 katerinio
    Οκτωβρίου 14, 2011 στις 4:21 μμ

    Μπορείς και να τα μαγειρέψεις κατευθείαν αλλά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο…

  10. 10 Σοφια
    Ιουλίου 12, 2012 στις 11:39 πμ

    πολυ ωραια συνταγη ….και νοστιμη ! καλα εκανες και την μοιραστηκες μαζι μας !

  11. 11 katerinio
    Ιουλίου 12, 2012 στις 11:48 πμ

    Ευχαριστώ! :)


Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Καλώς ήλθατε στις Κρητικές Συνταγές…

Εδώ ίσως βρείτε μια καλή αφορμή να μείνετε σήμερα μέσα και να μαγειρέψετε κάτι πολύ σπεσιαλελε!:)

Κρητικές Συνταγές

Γίνε συνδρομητής στις Κρητικές Συνταγές


Μουσαφήριδες

  • 961,423 μέχρι εδά...

Translate the Cretan Recipes into different languages…


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: