20
Μαρ
09

Λαχανοντολμάδες με κιμά

Υλικά

-1 άσπρο λάχανο 2 κιλά περίπου
-½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-1 κρεμμύδι
-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
-1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
-½ ματσάκι άνηθο
-½ ματσάκι μαϊντανό
-1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
-αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο
-2 αυγά
-χυμό 2 λεμονιών

Προετοιμασία

Αφαιρούμε τα χαλασμένα φύλλα από το λάχανο και κόβουμε το κοτσάνι όσο πιο βαθιά μπορούμε.Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και όταν βράσει το τοποθετούμε ολόκληρο.Το αφήνουμε για 5-7 λεπτά ενώ το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά.Το αφαιρούμε από το νερό και αφού κρυώσει λίγο αρχίζουμε να βγάζουμε τα φύλλα ένα ένα με προσοχή. Εάν δούμε ότι το εσωτερικό δεν έχει βράσει μπορούμε να το ξαναβράσουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι στο τέλος να βγάλουμε όλα τα φύλλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μαζί με τα κρεμμύδια,τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά.Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε.Β άζουμε 1 φλιτζάνι νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.  Παίρνουμε ένα ένα φυλλαράκι(τα μεγάλα φύλλα μπορούμε να τα μοιράσουμε ),το γεμίζουμε με 1 κουταλιά από το μείγμα,διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε προσεχτικά. Τους τοποθετούμε τον ένα δίπλα στον άλλο στην κατσαρόλα με το σημείο ένωσης προς τα κάτω. Όταν είναι έτοιμο βάζουμε ότι φύλλο χαλάσαμε από πάνω ,1 1/2 ποτήρι ζεστό νερό ,ένα πιάτο από πάνω για να μην χαλάσουν και βράζουμε για περίπου 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν για να βγάλουμε τον ζωμό πιέζοντας ελαφρά το πιάτο για να μην χαλάσουν και να φτιάξουμε το αυγολέμονο.Χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα να αφρατέψουν, ρίχνουμε τους κρόκους και λίγο λίγο το λεμόνι. Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας σταδιακά και το ζεστό ζουμί.Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα την οποία κουνάμε κυκλικά για να πάει παντού. Έαν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε το αυγολέμονο και να το ρίξουμε λίγο πάνω από το πιάτο που θα σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

About these ads

0 Responses to “Λαχανοντολμάδες με κιμά”



  1. Γράψτε ένα σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Καλώς ήλθατε στις Κρητικές Συνταγές…

Εδώ ίσως βρείτε μια καλή αφορμή να μείνετε σήμερα μέσα και να μαγειρέψετε κάτι πολύ σπεσιαλελε!:)

Κρητικές Συνταγές

Γίνε συνδρομητής στις Κρητικές Συνταγές


Μουσαφήριδες

  • 973,340 μέχρι εδά...

Translate the Cretan Recipes into different languages…


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: