20
Νοέ.
08

Γαμοπίλαφο

logo

Υλικά

-1 κούπα ρύζι καρολίνα
-4 κούπες ζωμό κρέατος
-χυμό 1 ½ λεμονιού
-αλάτι

Προετοιμασία

Για το γαμοπίλαφο χρειαζόμαστε ζωμό κρέατος. Ο ζωμός αυτός προέρχεται συνήθως από γίδα βραστή και ετοιμάζεται ως εξής.Βάζουμε το κρέας να βράζει και πετάμε το πρώτο νερό. Στη συνέχεια, το βράζουμε σε καθαρό νερό και αλατοπιπερώνουμε . Όταν το κρέας είναι έτοιμο, κρατάμε το ζωμό για το γαμοπίλαφο.Βάζουμε το ζωμό να βράσει σε δυνατή φωτιά, και αφού βράσει, προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις, 5-8 λεπτά περίπου ανακατεύοντας το διαρκώς και κλείνουμε το μάτι, στην κοπελιά απέναντι! Προσθέτουμε το αλάτι και το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να ρουφήξει τα…. υγρά του χωρίς όμως να μας γίνει και σπυρωτό.

Σερβίρουμε σε ρηχό πιατάκι.

Καλή όρεξη και στα δικά σας!!!


1 Response to “Γαμοπίλαφο”


  1. 1 zakk
    Νοεμβρίου 20, 2008 στο 10:14 μμ

    Πόσο αλάτι βάζεις Κατερινα?


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Καλώς ήλθατε στις Κρητικές Συνταγές…

Εδώ ίσως βρείτε μια καλή αφορμή να μείνετε σήμερα μέσα και να μαγειρέψετε κάτι πολύ σπεσιαλελε!:)

Κρητικές Συνταγές

Γίνε συνδρομητής στις Κρητικές Συνταγές


Μουσαφήριδες

  • 1,178,199 μέχρι εδά...

Translate the Cretan Recipes into different languages…


Αρέσει σε %d bloggers: