14
Δεκ.
08

Καλιτσούνια (Λυχναράκια)

logoΥλικά

Για το ζυμάρι
-1 ποτήρι ελαιόλαδο
-2 αβγά
-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
-1 μπέικιν πάουντερ
-1 ποτήρι γάλα
-1 ποτήρι ζάχαρη
-Αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει μια πολύ μαλακή ζύμη (περίπου 1 κιλό για τα παραπάνω υλικά)

Για τη γέμιση
-1½ κιλό φρέσκια μυζήθρα
-2 αβγά
-½ ποτήρι ζάχαρη

Προετοιμασία

Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης και την αφήνουμε σκεπασμένη μία ώρα περίπου για να ξεκουραστεί. Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας τα υλικά σχηματίζοντας μικρά μπαλάκια.Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη περίπου 1½ εκατοστά πάχος και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με ένα ποτήρι (ανάποδα).Απλώνουμε πάνω τα μπαλάκια της γέμισης και για να δώσουμε το γνωστό σε όλους μας σχήμα (λυχναράκια) τσιμπούμε γύρω γύρω τη ζύμη με τον δείκτη και τον αντίχειρα.Τελειώνοντας χτυπάμε όσα αυγά χρειάζεται για να αλείψουμε τα λυχναράκια. Έπειτα τα πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι

Ψήνουμε σε φούρνο με θέρμανση αέρος στους 180 βαθμούς Κελσίου περίπου 20 λεπτά.

Άντε και καλά λυχναροτσιμπήματα…

Advertisements

1 Response to “Καλιτσούνια (Λυχναράκια)”



Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Καλώς ήλθατε στις Κρητικές Συνταγές…

Εδώ ίσως βρείτε μια καλή αφορμή να μείνετε σήμερα μέσα και να μαγειρέψετε κάτι πολύ σπεσιαλελε!:)

Κρητικές Συνταγές

Γίνε συνδρομητής στις Κρητικές Συνταγές


Μουσαφήριδες

  • 1,241,988 μέχρι εδά...

Translate the Cretan Recipes into different languages…


Αρέσει σε %d bloggers: