26
Ιαν.
09

Τηγανίτες

Υλικά

-1 φαριν απ
-1/2 κ.γ αλάτι
-2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
-1 λεμόνι
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το πασπάλισμα
Μέλι,Κανέλα

Προετοιμασία

Ανακατεύουμε το νερό με το λεμόνι και το αλάτι.Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει χυλός. Έαν δούμε ότι είναι πολύ σφικτό ρίχνουμε ακόμα λίγο νερό.Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.Μόλις γίνει αυτό με τη βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνουμε κουταλιές κουταλιές χυλό στο τηγάνι.Όταν ροδίσουν γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.Στη συνέχεια, τις βάζουμε ζεστές σε μικρή πιατέλα και τις περιχύνουμε με το μέλι,την κανέλα και το σουσάμι.



2 Responses to “Τηγανίτες”


  1. 1 pepito
    Ιανουαρίου 29, 2009 στο 10:34 μμ

    Φιλενάδα καλή η συνταγή σου αλλά μας κατέστρεψες. 3 φορές τις έχουμε φάει ως τώρα.
    Αν προσθέσεις και λίγο ούζο (άντε ρακί για να μη παρεξηγηθείς) είναι… μμμ.

  2. 2 katerinio
    Ιανουαρίου 31, 2009 στο 7:07 μμ

    Ευχαριστώ πολύ! Άντε με το καλό και στην τέταρτη!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Καλώς ήλθατε στις Κρητικές Συνταγές…

Εδώ ίσως βρείτε μια καλή αφορμή να μείνετε σήμερα μέσα και να μαγειρέψετε κάτι πολύ σπεσιαλελε!:)

Κρητικές Συνταγές

Γίνε συνδρομητής στις Κρητικές Συνταγές


Μουσαφήριδες

  • 1,178,199 μέχρι εδά...

Translate the Cretan Recipes into different languages…


Αρέσει σε %d bloggers: