03
Φεβ.
09

Αγνόπιτες

logo

Υλικά

Για τη ζύμη:
-500 γρ. αλεύρι
-30 γρ. μαγιά
-1 ποτήρι νερό
-1 κ.γ. αλάτι
-1/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
-3 κουταλιές ρακή

Για την γέμιση:
-500 γρ. ξινή μυζήθρα ή φέτα

Προετοιμασία

Ανακατεύουμε την μαγιά, το λάδι, το αλάτι, το νερό,τη ρακή και ρίχνουμε το αλεύρι.Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ανέβει. Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι λαδώνουμε λίγο τα χέρια για να μην κολλάνε και κόβουμε ένα κομμάτι ζύμη όσο ένα μανταρίνι.Ανοίγουμε λάκκο στη μέση και βάζουμε μια κουταλιά μυζήθρα.Κλείνουμε τη ζύμη γύρω από την μυζήθρα και την γυρίζουμε στα χέρια μας να γίνει μπαλίτσα.Την πιέζουμε σιγά-σιγά από την μια παλάμη στην άλλη,αρχίζοντας από το κέντρο μέχρι να γίνει σαν μικρό πιατάκι.Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με το υπόλοιπο ζυμάρι.Τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά(προτιμήστε ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα).

Σερβίρονται περιχυμένες με μέλι και κανέλα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Καλώς ήλθατε στις Κρητικές Συνταγές…

Εδώ ίσως βρείτε μια καλή αφορμή να μείνετε σήμερα μέσα και να μαγειρέψετε κάτι πολύ σπεσιαλελε!:)

Κρητικές Συνταγές

Γίνε συνδρομητής στις Κρητικές Συνταγές


Μουσαφήριδες

  • 1,178,199 μέχρι εδά...

Translate the Cretan Recipes into different languages…


Αρέσει σε %d bloggers: