24
Φεβ
09

Μαρμελάδα φράουλα

logoΥλικά

-2 κιλά φράουλες γινωμένες
-1 1/2 κιλό ζάχαρη
-1 λεμόνι(το χυμό)

Προετοιμασία

Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε  τα κοτσάνια ,κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε  κατσαρόλα . Τα αφήνουμε μερικές ώρες για να υγροποιηθεί η ζάχαρη.Συνήθως  τα φτιάχνω από το προηγούμενο βράδυ.Την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει ανακατεύοντας ενώ ξαφρίζουμε σταδιακά. Προς το τέλος προσθέτουμε και το λεμόνι. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν το μείγμα γυαλίζει και ξεκολλά από την κατσαρόλα.Ένας καλός τρόπος για να διαπιστώσουμε πόσο σφικτή ή όχι θα είναι η μαρμελάδα μπορούμε να βάλουμε λίγη  σ’ ένα πιατάκι και να το δούμε γιατί όταν κρυώσει δένει περισσότερο. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστή. Τα σφραγίζουμε και τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα μέχρι να κρυώσουν.Η μαρμελάδα διατηρείται σε δροσερό μέρος.


0 Responses to “Μαρμελάδα φράουλα”



  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Καλώς ήλθατε στις Κρητικές Συνταγές…

Εδώ ίσως βρείτε μια καλή αφορμή να μείνετε σήμερα μέσα και να μαγειρέψετε κάτι πολύ σπεσιαλελε!:)

Κρητικές Συνταγές

Γίνε συνδρομητής στις Κρητικές Συνταγές


Μουσαφήριδες

  • 1,056,225 μέχρι εδά...

Translate the Cretan Recipes into different languages…


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Αρέσει σε %d bloggers: