27
Φεβ.
09

Σπανακόρυζο

Υλικά

-1 κιλό σπανάκι
-1 φλιτζάνι ρύζι
-1 φλιτζάνι  ελαιόλαδο
-2 ξερά κρεμμύδι ψιλοκομμένα
-1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-2 λεμόνια(το χυμό)
-αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. To ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει για 5λεπτά και το σουρώνουμε.Τσιγαρίζουμε το λάδι μαζί με τα κρεμμύδια και τον άνηθο και ρίχνουμε το σπανάκι,αλάτι,πιπέρι,το ρύζι και 3 φλιτζάνια νερό.Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά περίπου 15 λεπτά μέχρι δηλαδή να ψηθεί το ρύζι.Λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε µεταξύ κατσαρόλας και καπακιού µία βαµβακερή πετσέτα και το αφήνουμε 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.


Advertisements

0 Responses to “Σπανακόρυζο”



  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Καλώς ήλθατε στις Κρητικές Συνταγές…

Εδώ ίσως βρείτε μια καλή αφορμή να μείνετε σήμερα μέσα και να μαγειρέψετε κάτι πολύ σπεσιαλελε!:)

Κρητικές Συνταγές

Γίνε συνδρομητής στις Κρητικές Συνταγές


Μουσαφήριδες

  • 1,241,988 μέχρι εδά...

Translate the Cretan Recipes into different languages…


Αρέσει σε %d bloggers: