02
Μαρ.
09

Μυδοπίλαφο

logo

Υλικά

-1 κιλό μύδια
-2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
-1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
-5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κλωναράκι άνηθο ψιλοκομμένο
-3 σκελίδες σκόρδο
-αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Πλένουμε προσεκτικά τα μύδια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να ανοίξουν .Τα σουρώνουμε πετώντας  όσα μύδια δεν άνοιξαν. Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένο, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μύδια, τον μαϊντανό και τον άνηθο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες με 1 φλιτζάνια τσαγιού νερό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.Προσθέτουμε ξάνα 4-5 φλυτζάνια τσαγιού νερό και μόλις βράσει βάζουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανα διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά κα σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα αφήνοντας το για 10 λεπτά, πριν το σερβίρουμε.

Advertisements

0 Responses to “Μυδοπίλαφο”



  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Καλώς ήλθατε στις Κρητικές Συνταγές…

Εδώ ίσως βρείτε μια καλή αφορμή να μείνετε σήμερα μέσα και να μαγειρέψετε κάτι πολύ σπεσιαλελε!:)

Κρητικές Συνταγές

Γίνε συνδρομητής στις Κρητικές Συνταγές


Μουσαφήριδες

  • 1,226,368 μέχρι εδά...

Translate the Cretan Recipes into different languages…


Αρέσει σε %d bloggers: