16
Μαρ.
09

Λαχανόρυζο

Υλικά

-1 λάχανο μικρό
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-1 κούπα λάδι
-1 ποτήρι ρύζι άσπρο
-Χυμό 2 λεμονιών
-Αλάτι
-Πιπέρι

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε το λάχανο από τα χαλασμένα φύλλα και το κοτσάνι και το κόβουμε σε κύβους.Το ξεπλένουμε καλά και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λάδι και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να μαραθούν.Έπειτα προσθέτουμε περίπου 8 ποτήρια ζεστό νερό και αλατοπιπερώνουμε.Το αφήνουμε περίπου 20 λεπτά για να ψηθεί και προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο ενώ χαμηλώνουμε τη φωτιά.Λίγο πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε και το λεμόνι.Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά περίπου.

Είναι μία συνταγή εύκολη,οικονομική,γρήγορη αλλά το κυριότερο γευστική.Ειδικά την περίοδο της νηστείας εγώ την φτιάχνω πολύ συχνά.

Advertisements

0 Responses to “Λαχανόρυζο”



  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Καλώς ήλθατε στις Κρητικές Συνταγές…

Εδώ ίσως βρείτε μια καλή αφορμή να μείνετε σήμερα μέσα και να μαγειρέψετε κάτι πολύ σπεσιαλελε!:)

Κρητικές Συνταγές

Γίνε συνδρομητής στις Κρητικές Συνταγές


Μουσαφήριδες

  • 1,241,988 μέχρι εδά...

Translate the Cretan Recipes into different languages…


Αρέσει σε %d bloggers: