05
May
09

Γλυκό φράουλα

P5050159Υλικά

-1 κιλό φράουλες
-1 κιλό ζάχαρη
-1 ποτήρι νερό
-1 λεμόνι
-2 βανίλιες

Προετοιμασία

Επιλέγουμε φράουλες όχι πολύ γινωμένες τις πλένουμε, αφαιρούμε  τα κοτσάνια  και τις βάζουμε σε  κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε μερικές ώρες για να υγροποιηθεί η ζάχαρη. Συνήθως  τα φτιάχνω από το προηγούμενο βράδυ. Την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει ανακατεύοντας για 15 λεπτά ενώ ξαφρίζουμε σταδιακά. Κατόπιν αφαιρούμε τις φράουλες για να μην λιώσουν και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει δηλαδή να μην είναι ούτε πολύ σφικτό αλλά ούτε και σαν νερό. Ένας καλός τρόπος για να το διαπιστώσουμε είναι μ΄ένα κουταλάκι να βάλουμε λίγο σιρόπι σ’ ένα πιατάκι και να το δούμε γιατί όταν κρυώσει δένει περισσότερο. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε και τις φράουλες και το αφήνουμε για 5-7 λεπτά. Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστό.Τα σφραγίζουμε και τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα μέχρι να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος.

Συνοδεύεται τέλεια με γιαούρτι στραγγιστό ή παγωτό


0 Responses to “Γλυκό φράουλα”



  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Καλώς ήλθατε στις Κρητικές Συνταγές…

Εδώ ίσως βρείτε μια καλή αφορμή να μείνετε σήμερα μέσα και να μαγειρέψετε κάτι πολύ σπεσιαλελε!:)

Κρητικές Συνταγές

Γίνε συνδρομητής στις Κρητικές Συνταγές


Μουσαφήριδες

  • 1,178,199 μέχρι εδά...

Translate the Cretan Recipes into different languages…


Αρέσει σε %d bloggers: