11
May
09

Κουνέλι στιφάδο

logoΥλικά

-1 κουνέλι
-1 κιλό κρεμμύδια
-5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
-1 ποτήρι κόκκινο κρασί
-1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 ξυλάκι κανέλα
-2 δαφνόφυλλα
-αλάτι
-πιπέρι
-κύμινο

Προετοιμασία

Κόβουμε το κουνέλι σε κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι και τσιγαρίζουμε καλά.Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια χοντροκομμένα  μαζί με το σκόρδο και τσιγαρίζουμε πάλι. Σβήνουμε με το κρασί,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.Προσθέτουμε την ντομάτα,τα δαφνόφυλλα,την κανέλα,το αλάτι ,το πιπέρι και το κύμινο και 1/2 ποτήρι ζεστό νερό, εαν χρειαστει, και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί.


2 Responses to “Κουνέλι στιφάδο”


  1. 1 Kostas
    Μαΐου 11, 2009 στο 6:41 μμ

    to afinoume ba psithei gia poso xroniko diastima..?

  2. 2 katerinio
    Μαΐου 12, 2009 στο 9:53 πμ

    Γεια σου Κώστα! Λοιπόν όπως αναφέρω και στην συνταγή το αφήνουμε 1/2 ώρα πριν βάλουμε την ντομάτα. Έπειτα το φαγητό είναι έτοιμο όταν το κουνέλι πλέον θα έχει μαλακώσει(περίπου 1/2 ώρα).Αυτό όμως εξαρτάται και από το πόσο μαλακό ή όχι το προτιμάει ο καθένας.Ελπίζω να το φτιάξεις και το αποτέλεσμα να είναι τέλειο!!!!!!!!!!!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Καλώς ήλθατε στις Κρητικές Συνταγές…

Εδώ ίσως βρείτε μια καλή αφορμή να μείνετε σήμερα μέσα και να μαγειρέψετε κάτι πολύ σπεσιαλελε!:)

Κρητικές Συνταγές

Γίνε συνδρομητής στις Κρητικές Συνταγές


Μουσαφήριδες

  • 1,178,199 μέχρι εδά...

Translate the Cretan Recipes into different languages…


Αρέσει σε %d bloggers: