14
Μάι
09

Χοιρίνο με πράσα (κεντανέ)

logoΥλικά

-1 κιλό πράσα(κεντανέ όπως συνηθίζουμε να τον λέμε στην Νότια Κρήτη)
-1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1/2 κούπα λάδι
-1 λεμόνι(το χυμό)
-3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
-αλάτι
-πιπέρι

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε,πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια.Τα ζεματά με  νερό που βράζει για πέντε λεπτά και τα σουρώνουμε.Εν τω μεταξύ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το κρέας πολύ καλά.Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και το αφήνουμε να σιγοψηθεί περίπου 30-35 λεπτά.Έπειτα προσθέτουμε και τα πράσα,το σέλινο,αλάτι,πιπέρι και 1 ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί το φαγητό περίπου 30-35 λεπτά.Λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά, ανακατεύουμε το αλεύρι,με το λεμόνι και λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας ελαφρά.


1 Response to “Χοιρίνο με πράσα (κεντανέ)”


  1. Δεκεμβρίου 9, 2010 στο 10:50 πμ

    telio to fakito to dokimasaaaaaaaaaaaaaaaaaa


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Καλώς ήλθατε στις Κρητικές Συνταγές…

Εδώ ίσως βρείτε μια καλή αφορμή να μείνετε σήμερα μέσα και να μαγειρέψετε κάτι πολύ σπεσιαλελε!:)

Κρητικές Συνταγές

Γίνε συνδρομητής στις Κρητικές Συνταγές


Μουσαφήριδες

  • 1,066,149 μέχρι εδά...

Translate the Cretan Recipes into different languages…


Follow

Ενημερωθείτε για κάθε νέα δημοσίευση στο email σας.

Αρέσει σε %d bloggers: