26
Ιουν
09

Μαρμελάδα σύκο

logoΥλικά

-2 κιλά σύκα γινωμένα
-1 1/2 κιλό ζάχαρη
-1 λεμόνι(το χυμό)

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στα τέσσερα. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε σε στρώσεις σύκα και ζάχαρη εναλλάξ και το αφήνουμε όλο το βράδυ. Την επομένη βράζουμε σε μέτρια φωτιά , ανακατεύουμε συνεχώς αλλά και  ξαφρίζουμε κατά διαστήματα.  Προς το τέλος προσθέτουμε και το λεμόνι.  Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν το μείγμα γυαλίζει και ξεκολλά από την κατσαρόλα. Ένας καλός τρόπος για να διαπιστώσουμε πόσο σφικτή ή όχι θα είναι η μαρμελάδα μπορούμε να βάλουμε λίγη  σ’ ένα πιατάκι και να το δούμε γιατί όταν κρυώσει δένει περισσότερο.  Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστή. Τα σφραγίζουμε και τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα μέχρι να κρυώσουν. Η μαρμελάδα διατηρείται σε δροσερό μέρος.


About these ads

0 Responses to “Μαρμελάδα σύκο”



  1. Γράψτε ένα σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Καλώς ήλθατε στις Κρητικές Συνταγές…

Εδώ ίσως βρείτε μια καλή αφορμή να μείνετε σήμερα μέσα και να μαγειρέψετε κάτι πολύ σπεσιαλελε!:)

Κρητικές Συνταγές

Γίνε συνδρομητής στις Κρητικές Συνταγές


Μουσαφήριδες

  • 936,561 μέχρι εδά...

Translate the Cretan Recipes into different languages…


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: