02
Σεπτ.
09

Χοχλιοί με ξινόχοντρο

logoΥλικά

-1 κιλό χοχλιούς
-1 ποτήρι ελαιόλαδο
-1/2 κιλό ξινόχοντρο(τραχάνα)
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
-αλάτι
–πιπέρι

Προετοιμασία

Βάζουμε τους χοχλιούς σε μία λεκάνη με νερό και τους αφήνουμε μέσα μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, τους ξεχωρίζουμε εάν έχουν κολλήσει μεταξύ τους. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει τους ρίχνουμε μέσα και τους αφήνουμε για δέκα λεπτά. Κατόπιν, πετάμε το νερό και τους καθαρίζουμε καλά. Πετάμε όσους δεν έχουν βγάλει το κεφάλι τους έξω και ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό.Τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και τους ρίχνουμε μέσα τσιγαρίζοντας πάλι.Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα,αλάτι πιπέρι και 1 ποτήρι ζεστό νερό και τους αφήνουμε να σιγοψηθούν περίπου 20 λεπτά.Κατόπιν προσθέτουμε 6 ποτήρια ζεστό νερό και όταν βράσει ρίχνουμε τον ξινόχοντρο.Το ανακατεύουμε σταδιακά για να μην τσικνώσει μέχρι να τραβήξει τα πολλά υγρά περίπου κανένα 10 λεπτο.Το κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε ζεστό.


0 Responses to “Χοχλιοί με ξινόχοντρο”



  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Καλώς ήλθατε στις Κρητικές Συνταγές…

Εδώ ίσως βρείτε μια καλή αφορμή να μείνετε σήμερα μέσα και να μαγειρέψετε κάτι πολύ σπεσιαλελε!:)

Κρητικές Συνταγές

Γίνε συνδρομητής στις Κρητικές Συνταγές


Μουσαφήριδες

  • 1,178,199 μέχρι εδά...

Translate the Cretan Recipes into different languages…


Αρέσει σε %d bloggers: