12
Οκτ
09

Λουκάνικα καπνιστά ξυδάτα

Υλικά

-λεπτά έντερα χοίρου
-2 κιλά χοιρινό κρέας
-ξύδι
-πιπέρι
-κύμινο
-αλάτι

Προετοιμασία

Κόβουμε το κρέας σε πολύ μικρά κομματάκια(προτείνετε να έχει και λίγο λίπος φυσικά), το βάζουμε σ΄ενα μπολ που σκεπάζει, προσθέτουμε ξύδι μέχρι να σκεπάσει το κρέας, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και σκεπάζουμε το δοχείο. Το αφήνουμε για μια ήμερα για να το πιάσει το ξύδι. Όταν είναι έτοιμο μπορούμε να το δοκιμάσουμε εάν έχει το ξύδι και αλάτι που επιθυμούμε τηγανίζοντας 2-3 κομματάκια. Εάν όχι προσθέτουμε επιπλέον και το αφήνουμε μερικές ώρες ακόμα. Εν τω μεταξύ πλένουμε τα έντερα μέσα έξω και τα τρίβουμε με λίγο αλάτι. Δένουμε κάθε έντερο από τη μια μεριά κόμπο και το γεμίζουμε με τα κομμάτια του κρέατος με ένα μικρό χωνάκι χωρίς να το φουσκώσουμε πολύ. Όταν γεμίσει το δένουμε και από την άλλη πλευρά με κόμπο. Στη συνέχεια κρεμάμε τα γεμισμένα λουκάνικα σ’ ένα ξύλο στο τζάκι ή μπορούμε να κάνουμε κάποια κατασκευή έξω. Για την φωτιά μαζεύουμε αρωματικά χόρτα όπως θυμάρι, φασκομηλιά, ρίγανη. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε καπνό και όχι φωτιά για να καπνιστούν. Όταν είναι έτοιμα  τα ξεκρεμάμε και τα κρεμάμε πάλι σε δροσερό μέρος. Τώρα όταν θέλουμε να το τηγανίσουμε βάζουμε λίγο λάδι σ΄ενα τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά το τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.

About these ads

5 Responses to “Λουκάνικα καπνιστά ξυδάτα”


  1. 1 GEORGIOS GEORGIOY
    Φεβρουαρίου 13, 2011 στις 7:38 μμ

    ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ME ΛΑΘΗ

  2. 2 katerinio
    Φεβρουαρίου 15, 2011 στις 11:03 πμ

    Καλή σου μέρα Γιώργο,
    αρχικά σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να σχολιάσεις την συνταγή.

    Τώρα αν τα ΛΑΘΗ στα οποία αναφέρεσαι ήταν το πορτοκάλι, ναι έχεις δίκιο ήταν λάθος και διορθώθηκε και σε ευχαριστώ που μου το επισήμανες, ωστόσο εσύ αναφέρεσαι σε ΛΑΘΗ (πληθυντικός) οπότε αν δε σου κάνει κόπο θα με ενδιέφερε να μάθω ποια είναι αυτά τα λάθη.
    Επίσης καλό θα ήταν να μας γράψεις και τη δικιά σου εκδοχή στην παρασκευή της συγκεκριμένης, και ομολογουμένως δύσκολης, συνταγής.

    Ένα ξερό “ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ME ΛΑΘΗ” δε βοηθάει κανέναν.


Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Καλώς ήλθατε στις Κρητικές Συνταγές…

Εδώ ίσως βρείτε μια καλή αφορμή να μείνετε σήμερα μέσα και να μαγειρέψετε κάτι πολύ σπεσιαλελε!:)

Κρητικές Συνταγές

Γίνε συνδρομητής στις Κρητικές Συνταγές


Μουσαφήριδες

  • 937,891 μέχρι εδά...

Translate the Cretan Recipes into different languages…


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: